به یاد استاد عزیزم، دکتر احمدعلی معاضدی
به نام خداوند بخشاینده مهربان
اکنون که با یاری پروردگار یگانه و خردمند گیتی، دورة دکتری تخصصی خود را در دانشگاه شهید چمران اهواز به پایان رسانیدهام، در پیشگاه خداوند بزرگ سوگند یاد میکنم که همواره راه راستی و درستی را در پیش گیرم و همة دانش و توانایی خود را برای آبادانی و آسایش ایران بزرگ اسلامی و خدمتگزاری به مردم خردمند و فرهیختة ایران به کار گیرم.
همواره سپاسگزار و دوستدار پدر و مادر و همة آموزگارانم خواهم بود و با قلبی آکنده از امید به آیندهای روشن، پیمان میبندم که در سایة الطاف الهی، همة آنچه را که آموختهام به کار بندم تا آیندة میهن مقدّس و گرامیمان، ایران، همچون همیشة تاریخ، آباد و درخشان باشد.
در عصر حاضر، علم و فناوری قدرتی بی نظیر برای انسانها به ارمغان آورده است و به مهمترین منبع تولید ثروت و قدرت بدل شده است. با وجود جایگاه رفیع دانش و دانشمندان در فرهنگ ایرانی-اسلامی ما، تاکنون نتوانستهایم به صورت شایسته از این نیروی بالقوه در جهت ارتقای سطح رفاه و آسایش مردم استفاده کنیم. غفلت از ارزش والای علم و جایگاه رفیع دانشمندان بعد از دوران طلایی گذشته، ما را از شکوه و عظمت خود دور کرده است. امید میرود در دهه پنجم انقلاب اسلامی، ایرانیان با همت و تلاش مضاعف و ایثار و فداکاری به توسعهای همه جانبه در علم و فرهنگ دست یابند. باید نقش خود را در این برهه تاریخی به درستی ایفا کنیم تا شرمنده آیندگان نباشیم.
در اهمیت علم و دانش امام علی(ع) فرموده است: هر کس به من کلمه ای بیاموزد مرا بنده خود ساخته است. پروفسور احمدعلی معاضدی در پنج سال گذشته مدام ما را از چشمه جوشان علم و معرفت سیراب نموده است. اخلاق نیکو و تسلط علمی بر مفاهیم علمی، همراه با جدیت و سخت کوشی ایشان را به استادی وارسته و بی نظیر تبدیل نموده است. از صمیم قلب برای ایشان آرزوی طول عمر باعزت مینمایم و همواره خود را مدیون ایشان میدانم. خانم دکتر زهره قطب الدین نیز در سه سال اخیر همواره با اخلاق نیکو و راهنماییهای ارزنده علمی به من روح امید و تلاش بیشتر اعطا میکرد. ایشان با وجود حجم فعالیتهای علمی همواره با روی گشاده پذیرا بودند و کمک شایان و فراتر از انتظار در آموزش فنون و تدوین مقالات داشتهاند. لذا بخش مهمی از دانش و موفقیت خود را در این مقطع تحصیلی مدیون ایشان میباشم. علم آمار، علم سنجش علوم دیگر است. آقای دکتر محمدرضا آخوند با تسلط علمی خویش دادههای خام را به مفاهیم قابل فهم زیستی تبدیل نمودند. اخلاق نیکوی ایشان و وارستگی و متانت در برخورد، ایشان را به استادی نمونه برای دانشجویان بدل نموده است.
بدون شک بعد از اساتید بزرگوار و امکانات علمی و آموزشی دانشگاه، خانواده و اطرافیان نقش مهمی در پیشرفت علمی افراد دارند. همسر اینجانب در کنار مشغله آموزشی، اهتمام در امور منزل و تربیت فرزندان، نقش مهمی در ایجاد محیطی آرام و بانشاط در خانواده داشتهاند. تشویقهای دایمی ایشان باعث شد در این مسیر گام بنهم و این پروژه سنگین علمی را با کیفیت و به موقع به پایان برسانم. همچینین، حمایتهای معنوی آقای دکتر مسعودی نقش ارزندهای در پیشرفت فعالیتهای علمی اینجانب داشته است که واقعا قابل تقدیر است.
یکی از وظایف دانشمندان نشر علم و دانش است، که در آیین ما زکات علم میباشد. آقای دکتر Zuner Bortolotto از دانشگاه بریستول و دکتر محمدزاده از دانشگاه فردوسی مشهد بدون هیچگونه چشمداشتی در مواقع لزوم منابع علمی مورد نیاز را در اختیارم می گذاشتند، که قابل تقدیر است.
اینجانب، از صمیم قلب از کلیه اساتید و عوامل اجرایی گروه زیست شناسی و مدیریت و کارکنان دانشکده علوم دانشگاه شهید چمران اهواز که امکان تحقیق و پژوهش را برای اینجانب فراهم کردند تشکر و قدردانی می نمایم.
قطره دانش تو بخشیدی ز پیش متصل گردان به دریاهای خویش
رضا مقدسی
تیرماه 1398 - اهواز