دکتر احمد مجد، استاد ممتاز و چهره ماندگار ملی
دکتر احمد مجد، استاد ممتاز و چهره ماندگار ملی
احمد مجد یک نویسنده و استاد دانشگاه ایرانی است. او در سال ۱۳۸۳ از سوی دانشگاه خوارزمی به عنوان چهره ماندگار زیستشناسی معرفی شد؛ همچنین در سال ۱۳۸۵ موفق به اخذ عنوان پژوهشگر برگزیده شد.
احمد مجد (زاده ۳ اردیبهشت ۱۳۲۲ معادل ۲۴ آوریل ۱۹۴۳ میلادی، محلات) در خانوادهای فرهنگی به دنیا آمد. پدر و پدر بزرگش از بانیان آموزش و پرورش این شهر بودند و احمد، مقطع دبستان را در مدرسه حسین مجد (مدرسهای به نام پدر بزرگ وی) به پایان رساند. او تحصیلات مقطع متوسطه را در رشته طبیعی و در سال ۱۳۳۹ به پایان رساند و در همان سال وارد دانشسرای عالی تهران (نام پیشین دانشگاه خوارزمی) شد و در رشته مورد علاقه اش یعنی زیستشناسی مشغول به تحصیل شد. در سال ۱۳۴۲ با رتبه اول از دانشگاه فارغالتحصیل گشت و در همان سال به استخدام وزارت آموزش و پرورش ایران درآمد و متعهد شد که در همان وزارتخانه، دوران تعهد خدمت خود را به انجام رساند.
- کارشناسی: رتبه اول در زیستشناسی - دانشسرای عالی تهران (نام پیشین دانشگاه خوارزمی) - تهران (۱۳۴۲–۱۹۶۳)
- کارشناسی ارشد: رشته سیتولوژی و مورفوژنز گیاهی - دانشگاه پیر و ماری کوری - پاریس (۱۳۵۳–۱۹۷۴)
- دکتری: رشته سیتولوژی و مورفوژنز گیاهی - دانشگاه پیر و ماری کوری - پاریس (۱۳۵۷–۱۹۷۸
از جمله معروفترین آثار وی میتوان به کتاب زیستشناسی سلولی و مولکولی اشاره کرد که با کمک محمدعلی شریعت زاده نوشته شد؛ این کتاب در ۲ جلد و توسط انتشارات دانشگاه اراک در سال ۱۳۷۵ منتشر شد. این کتاب در هفدهمین دوره کتاب سال برنده جایزه تشویقی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران شد. او همچنین موفق به ترجمه ۳ جلد اطلس زیستشناسی شدهاست.
- ۰۱/۰۳/۲۴
من افتخار داشتم در دوره فوق لیسانس دانشجوی ایشون بودم از نظر سواد علمی و همچنین نحوه بیان مطالب جزو انگشت شمار اساتید برجسته ایران هستند