آموزش زیست شناسی در هزاره سوم: پروفسور علی اکبر جلالی
آموزش علوم زیستی در هزاره سوم
گفتگو با پروفسور علی اکبر جلالی
استاد دانشگاه علم و صنعت ایران
فارغالتحصیل دکترای مهندسی برق دانشگاه ویرجینیای غربی
پدر فناوری اطلاعات ایران
صاحب نظریه موج چهارم در عصر مجازی
گفتگو:
دکتر رضا مقدسی
عضو هیات تحریریه مجله رشد آموزش زیست شناسی
با سلام و احترام خدمت جنابعالی و تشکر بابت این که وقت ارزشمندتان را در اختیار مجله رشد آموزش زیست شناسی قرار دادهاید. از این که به نشریه رشد آموزش زیست شناسی افتخار دادهاید و حاضر شدهاید بخشی از سوابق علمی، تجربی و آثار ارزشمند خود را برای خوانندگان نشریه شرح دهید و از تجربیات و توصیههای گرانسنگ خود برای نسل جوان آینده که علاقمند به این عرصه از دانش زیست شناسی هستند سپاسگزاریم.
راستش من از زمانی که شما در تلاش برای ایجاد شهر الکترونیک در کیش بودید با کارهای ارزشمند و بی بدیل شما در آن زمان آشنا شدم. بعد از آن مطالب ارزنده شما را میخواندم و در وبینارهای شما که مرتبط با آموزش الکترونیک و آینده است شرکت میکنم. لذا قصد دارم از تجربیات ارزنده شما درباره آموزش در هزاره سوم کسب فیض نمائیم. ولی قبل از این که وارد بحث تخصصی شویم، به منظور آشنائی دبیران زیست شناسی، دانشجویان و دانش آموزان به طور خلاصه درباره تحصیلات و تخصص خود صحبت نمائید. هر چند جنابعالی در سطح ایران و جهان در چندین حوزه تخصصی، به ویژه در حوزه IT، سرآمد هستید و باعث افتخار ایران و ایرانیان.
پاسخ 1: با عرض سلام و ارادت خدمت جنابعالی و همکاران محترمتان در هیات تحریریه مجله رشد آموزش زیست شناسی و خوانندگان محترم این مصاحبه.
بنده متولد سال 1333، اصالتاً شاهکویی هستم. شاهکوه روستایی در میانه راه بین شهرستان شاهرود و شهرستان گرگان در بلندیهای رشته کوه البرز شرقی قرار دارد، جهان این روستا را به عنوان اولین روستای اینترنتی ایران میشناسد. به دلیل شغل پدر که کارمند راهآهن بوده است، دوران کودکی و دبستانی را در ایستگاههای کوچک راه آهن شمالشرق و راهآهن خراسان گذرانده و دوران دبیرستان خود را در شهر شاهرود و نهایتاً دوره کارشناسی مهندسی خود را در گرایش مهندسی الکترونیک در دانشگاه خواجه النصیرالدین طوسی سپری کردهام. از آنجا که جزء دانشجویان فارغالتحصیل ممتاز بودم، برای ادامه تحصیل به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری معرفی و با هزینه شخصی در آمریکا دورههای کارشناسی ارشد، دکتری و پسادکتری را در گرایش مهندسی برق کنترل کامپیوتری به پایان رساندم. پس از تکمیل تحصیلات در آمریکا، در دانشگاه علم و صنعت ایران مشغول بکار شدم و پس از 34 سال و 10 ماه و دو روز با ارائه دروس مختلف برای دورههای کارشناسی تا دکتری، ایجاد چندین آزمایشگاه، راهنمایی بیش از 100 دانشجوی ارشد، 20 دانشجوی دکتری، انتشار بیش از صد مقاله علمی، 50 تألیف و ترجمه کتاب، دهها پروژه ملی و مدیریت در سطوح مختلف از مدریت گروه تا عضویت در هیات رئیسه دانشگاه، تا عضویت در هیات امناء و ممیزه چند دانشگاه کشور و حضور در بسیاری ازمجلات علمی کشور به عنوان عضو هیات تحرریه و سایر فعالیتهای علمی بازنشسته شدهام. حدود 5 سال است که در دانشگاه مریلند و دانشگاه آمریکای شمالی بصورت مهمان مشغول تدریس دروس روز مانند: هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء، فناوریهای نوظهور، شبکههای کامپیوتری پیشرفته، امنیت شبکه و دروس دیگری از این خانواده میباشم. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوان به سایت شخصی بنده drjalali.ir مراجعه کرد.
بسیار سپاسگزارم. لطفاً افتخاراتی که در طی 40 سال معلمی دانشگاه به دست آوردهاید را بیان بفرمائید. و تاثیری که هر یک از این موفقیتها در پیشبرد علم و فناوری ایران و جهان داشتهاند، بیان بفرمائید.
در
https://www.roshdmag.ir/fa/magazine2/showissue/2976
- ۰۳/۰۸/۱۶