بیماری صرع
در دوران باستان، بیماری صرع را حالتی روحی می دانستند. در بین النهرین اعتقاد به اثر الهه ماه و جن گیری در بروز صرع داشتند و آن را "آفت دیو" می پنداشتند. در متون پزشکی بابلی به خط میخی حضور ارواح خبیث را علت بیماری می دانستند و برای درمان آن از روش های روحانی استفاده می کردند. در یونان باستان صرع را "بیماری مقدس" مینامیدند و آن را مرتبط با تسخیر روح، جن و پدیده های ماوراء طبیعی می دانستند. بقراط منشا روحانی بیماری را رد کرد و علت آن را در مغز می دانست و به جای واژه بیماری مقدس از واژه "بیماری بزرگاستفاده می کرد. بنابراین معانی و اسامی مختلفی که برای صرع لحاظ شده است، از طبیعت ناشناخته و پیچیده بیماری ناشی می شود.
بیماری صرع یکی ازمهم ترین بیماریهای عصبی رایج در دنیا است که به دنبال اختلال در انتقال پیامهای عصبی بین سلولهای مغز بوجود میآید و میتواند در هر سنی رخ دهد. این بیماری که با تشنج همراه است در صورت عدم درمان مشکلات زیادی را برای بیماران به وجود میآورد. طبق تحقیقات انجام شده بیش از 70 میلیون نفردر دنیا به این بیماری مبتلا هستند که از این تعداد یک سوم آنان با وجود دریافت درمانهای دارویی مختلف دچار تشنجهای غیر قابل کنترل میشوند. احتمال ابتلا به صرع در همه افراد وجود دارد اما این مشکل بیشتر در کودکان (۳ تا ۶سال) و افراد مسن بالای ۵۵ سال دیده میشود. همچنین، به طور نامحسوسی در مردان بیشتر از زنان دیده می شود.
درمان مشخصی برای این بیماری وجود ندارد. اما به کمک دارو و سایر راهکارها میتوان آن را کنترل کرد. وراثت در بعضی از انواع صرع نقش دارد. در عموم افراد، احتمال ابتلا به صرع در سنین زیر ۲۰ سال تنها ۱درصد است به طوری که اگر یکی از والدین به صرع وابسته به ژنتیک مبتلا باشد خطر ابتلای فرزند آنان به ۲ تا ۵ درصد افزایش مییابد. عوامل ژنتیکی افراد را مستعد اثرپذیری بیشتر از عوامل محیطیِ میکند. تشنج ممکن است در هر سنی رخ بدهد هرچند تجربه نشان داده است که این مشکل بیشتر در سنین کودکی و سنین بالای ۶۰ سال رخ میدهد.
- ۰ نظر
- ۳۱ خرداد ۹۸ ، ۱۰:۳۸