پیدایش و یکتائی حیات در عالم دکتر رضا مقدسی
پیدایش و یکتائی حیات در عالم
دکتر رضا مقدسی
پیدایش گیتی
اخترفیزیکدانان (Astrophysicians) گستره عالم را حدود 14 میلیارد سال نوری برآورد کردهاند. این محاسبه بر اساس محاسبه مسافت طی شده توسط نور از زمان انفجار بزرگ یا مهبانگ (Big Bang) و شکلگیری فضا، زمان و اجرام آسمانی است. از آن زمان تاکنون نور با سرعت از مرکز عالم دور میشود و عالم گسترش مییابد. بر طبق نظریه مهبانگ، جهان از یک نقطه بسیارچگال و داغ گسترش یافتهاست. هماکنون به علت وجود انرژی تاریک، به سرعت در حال گسترش است. این مجموعه عظیم و لایتناهی شامل میلیاردها میلیارد جرم آسمانی است. به عقیده برخی از فیزیکدانان شاید دنیاهای دیگری نیز به موازات دنیای ما وجود داشته باشد. در این دنیای بیکران، زمین ما سیارهای منحصر به فرد است که با قابلیتها و شرایط ویژهای آفریده شده است تا حیات مبتنی بر کربن را به عالم عرضه کند. به نظر میرسد، زمینِ ما تنها سیارهای است که امکان پیدایش حیات مبتنی بر کربن بر روی آن فراهم شده است. البته، شاید چنین نباشد!
با وجود تلاشهای بیشمار دانشمندان با روشهای مختلف، مانند ثبت امواج رادیوئی و ارسال فضاپیما به فضا هنوز هیچ نشانهای از حیات (مشابه آنچه بر روی زمین است) در عالم شناسائی نشده است. ولی احتمال این که در این دنیای بیکران شرایط دیگری همانند یا مشابه زمین پدید آمده باشد، دور از ذهن نیست.
شاید، تلسکوب فضائی جیمز وب (James Webb Space Telescope)، در آیندهای نه چندان دور، اطلاعات ارزشمند و نویدبخشی درباره امکان حیات در کرات دیگر، به دنیای علم و بشریت عرضه نماید. آیا، اراده کافی برای محافظت از زمینِ زیبا در انسان ها به وجود خواهد آمد؟www.sedayemoallem.ir
www.atrakdailly
- ۰۱/۰۲/۰۱